DEN HAAG - De ongeveer 175.000 muziekliefhebbers op Parkpop wapenden zich zondag met parapulu's en poncho's tegen de regen die met bakken uit de hemel kwam. De festivalgangers lieten zich in het Haagse Zuiderpark door de regen niet uit het veld slaan. Volgens de organisatioren was de sfeer erg gezellig en was de regen "niets meer dan pech". Er deden zich geen ongeregelheden voor.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Ondanks de weerswaarschuwing van het KNMI werd besloten het festival niet af te gelasten. De voorspelde harde wind bleef uit.

Op het festival traden ruim twintig bands op. Het afsluitende optreden van de Haagse band Di-rect was in verband met de achtste finales van het Nederlands voetbalelftal vervroegd. Tijdens het concert van Di-rect trad ook pianist Wibi Soerjadi op. Het grootste gratis popfestival van Europa eindigde daarom al om 21.05 uur.

Oranje

De organisatie van Parkpop had besloten geen tv-schermen te plaatsen om de wedstrijd van Oranje tegen Portugal te volgen. Vorig jaar kwamen ongeveer 350.000 muziekliefhebbers naar Parkpop. Volgens de organisatoren kwamen er dit jaar minder mensen door de slechte weersvoorspelling en het wereldkampioenschap voetbal.