AMSTERDAM - Kanye West heeft zijn steentje bijgedragen aan de strijd tegen aids. De Amerikaanse rapper en producer gaf deze week in New York een benefietconcert waarvan de opbrengst ten goede komt aan amfAR. Deze organisatie zet zich in voor aidsonderzoek.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Bij het exclusieve optreden waren enkele honderden mensen aanwezig, onder wie rapper Diddy, Moby en Maroon 5-zanger Adam Levine. West ontving tijdens het optreden twee gasten op het podium, zanger John Legend en rapper Nas. Met zijn drieën brachten ze de hit 'If I ruled the world (Imagine that)' van Nas ten gehore. Het is nog niet bekend hoe veel geld met het concert is opgehaald.

West debuteerde twee jaar geleden met het album 'The college dropout'. In februari won de 29-jarige rapper drie Grammy Awards. West staat bekend om zijn politieke standpunten. In het nummer 'Heard 'em say', van zijn vorig jaar verschenen album 'Late registration', verwijt hij de regering van de VS verantwoordelijk te zijn voor de verspreiding van het hiv-virus.