AMSTERDAM - Edwin de Roy van Zuydewijn overweegt juridische stappen tegen vrouwenglossy Blvd. De 40-jarige oud-ondernemer ontkende zaterdag in het Algemeen Dagblad grove uitspraken die hij volgens het blad zou hebben gedaan.

Blvd. publiceerde vrijdag een interview met Edwin, waarin hij prinses Irene 'een nymfomane' noemt. Ook vertelde hij volgens de glossy dat Irene een seksuele relatie heeft gehad met zanger Herman van Veen. De Roy van Zuydewijn ligt momenteel in scheiding met prinses Margarita, de dochter van Irene, en voert via de media een strijd tegen de koninklijke familie.

Erin geluisd

Volgens De Roy van Zuydewijn heeft het blad hem erin geluisd. "De journaliste van Blvd. zei dat ze high was, vertelde vunzige dingen en heeft het gesprek uit zijn verband gerukt", zei De Roy. "Bij het verlaten van het restaurant heeft zij gezegd dat er geen verhaal van de bijeenkomst zou komen."

Hoofdredacteur Margriet van der Linden van Blvd. zegt dat het vraaggesprek gekuist is afgedrukt om Edwin tegemoet te komen. Bovendien durfde zij sommige uitspraken niet eens af te drukken.