LOS ANGELES - De bekende televisieproducent Aaron Spelling, van onder meer Charlie's Angels en Beverly Hills 90210, is vrijdag op 83-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn uitgever laten weten, meldden Amerikaanse media. Spelling werd afgelopen weekeinde thuis in Los Angeles door een hersenbloeding getroffen.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De Texaan Spelling begon zijn carrière in de showbusiness na de Tweede Wereldoorlog, als acteur in New York. Daarna schreef hij een korte periode toneelstukken. Maar bekend werd hij pas begin jaren zeventig, toen hij televisieseries begon te produceren. Spelling was verantwoordelijk voor grote tv-successen als Dynasty, Love Boat, Melrose Place and Fantasy Island.

Charlie's Angels

De tv-serie waarmee Spelling zijn grootste faam verwierf was Charlie's Angels, die vanaf 1976 op de Amerikaanse buis was te zien en in meer dan negentig landen werd uitgezonden. De serie gaat over drie ondernemende vrouwen die voor het detectivebureau van ene Charlie werken. "Ik kan het niet van ieder programma zeggen dat ik produceerde, maar ik hield van Charlie's Angels", zei Spelling ooit.

Spelling laat een vrouw en twee kinderen na. Zijn dochter, de 33-jarige Tori Spelling, speelde in de jaren negentig in de hitserie Beverly Hills 90210.