Op Nu.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Privé, Weekend, Party en Story. Met daarin deze week dat Lex en Max in Mongolië moeten lachen, wij moeten betalen voor de koters van 's lands politici, Aukje van Ginniken alles wil wat haar zus heeft, Playmate Sonja Silva alweer single is en Villa BVD van De Jostiband verliest. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Lachen maar

Willem Alexander en Máxima waren voor een staatsbezoek in Mongolië. Het paar leek grote lol te hebben. Niet verwonderlijk, want de trip was een aaneenschakeling van leuke activiteiten. Nou ja…leuk. Als prinselijk paar mag je niks weigeren, en dus stond Máxima in haar chique mantelpak met pijl en boog te schieten, keek het stel verplicht naar een halfnaakte worstelaar, moest er een stinkende kameel worden geaaid, sliepen ze in een sobere nomadentent en dronk het paar een kopje vers gemolken paardenmelk. Brrr, vies. Ondanks alles lachten Max en Lex vrolijk naar alle camera's. Een domper op de Mongoolse feestvreugde was echter dat er vanuit Wassenaar een telefoontje kwam. De kleine prinses Alexia had voor het eerst gekropen, en daar waren haar ouders niet bij geweest. Zo zie je maar: als prins en prinses kun je niet álles hebben.

Elitecrèche

In de Tweede Kamer is een ware babyboom gaande. Bij de politici wordt het ene kind na het andere geboren. Vandaar dat is besloten een crèche te openen, in het gebouw van de Tweede Kamer. Grappend wordt de ruimte al de 'Kleine kamer' of 'Kraam Kamer' genoemd'. Niet zo grappig is dat volgens Weekend de belastingbetaler moet opdraaien voor de kosten. En die zijn niet mals: een dikke 36.000 euro per kind, zeg zo'n 3000 euro per maand. Protest komt er vooral van partijen als SP, Christen Unie en SGP. Zij vinden het bedrag veel te hoog. Maar ja, in hun religieuze kringen is het waarschijnlijk veel normaler dat moeder de vrouw thuisblijft om voor de kids te zorgen. En die kun je gewoon minder huishoudgeld geven dan de 3000 euro die een crèche kost.

Jaloers?

Het lijkt er op dat soapie Aukje van Ginneken jaloers is op haar zus. De actrice, die ooit in GTST speelde, doet haar oudere zus in alles na. Zus Marieke kwam in de belangstelling toen ze meedeed met Idols, en nog best ver kwam ook. Ze werd op slag een BN'ner. Gezellig samen verschenen de zusjes op party's en premières. Maar blijkbaar was Aukje afgunstig op het uiterlijk van haar zus. Ze riep een borstvergroting te willen, omdat ze net zo'n ferme boezem als Marieke wilde. Haar wens ging in vervulling en heel Nederland mocht in de bladen meegenieten van het (blote) resultaat. Op dit moment is zus Marieke 6 maanden zwanger en wat denk je: Aukje verwacht ook een baby. Ze kent haar vriend slechts een jaartje, is zelf pas 24 jaar, maar toch wilde ze niet wachten met een kind. En nu poseert ze in Story naast zuslief, met een buikje van 3 maanden.

Solo

Sonja Silva, soapie, actreutel en playmate, heeft het moeilijk met de liefde. Ooit was ze verloofd met sterren-manager Spiros, maar een paar weken voor het huwelijk maakte ze het opeens uit. In tv opnameleider Eddy dacht ze wel de ware gevonden te hebben. Al een paar maanden na hun ontmoeting trouwde het stel. Zij in vol ornaat (eerder verscheen ze naakt in playboy- met opgepoetste borsten) en in het bijzijn van alle roddelbladen. Binnen het jaar werd hun zoontje Damian geboren. Sonja verscheen al snel weer stralend voor de camera, ook al had ze nog behoorlijk wat zwangerschapsvet op lijf en leden. Maar nu ze weer helemaal in model is, blijkt het gezinnetje spelen haar toch niet zo goed af te gaan. Zo snel als het huwelijk werd gesloten, wordt het nu ook weer ontbonden. Het echte leven van een soapie is soms nog extremer dan de serie waar ze in spelen.

Villa BVD vs Jostiband

In de tijd dat de televisie wordt gedomineerd door voetbal, zou een programma als Villa BVD toch goed moeten scoren. Maar Frits Barend, Henk van Dorp en Jan Mulder doen toch iets niet goed. In Weekend staat een lijstje van recente kijkcijfers. Spoorloos en GTST trekken - na de WK- de meeste kijkers, respectievelijk 2 en 1,4 miljoen. Reinout Oerlemans zijn prestigeproject, De TV Show (waar Ivo Niehe nog steeds kwaad om is), trok er slechts 800.000. En dan nu Villa BVD. Er staat weliswaar geen concreet aantal kijkers in Weekend, maar wel dat het programma net zo goed (of slecht) werd bekeken als een uitzending van…De Jostiband! Dat is het muziekkorps van geestelijk gehandicapten, voor wie dat nog niet wist. En dan te bedenken dat de heren van Villa BVD jaarlijks zo'n negen ton wegslepen voor hun programma, terwijl de Josti-leden waarschijnlijk alleen een bloemetje mee naar huis kregen.