SITTARD - De Hilversumse producent Songs 4 Ever presenteert in het nieuwe theaterseizoen het muzikale theaterprogramma Liedjes van Toon. Producent Cor Franc wil na het succes van Ode aan Ramses Shaffy's Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder Toon Hermans presenteren als singer-songwriter die ook in deze tijd nog van grote betekenis is.

De deels bekende en deels niet eerder bekende liedjes zullen worden vertolkt door de solisten Lone van Roosendaal, bekend van onder meer Sweet Charity en Mamma Mia, Ellen Evers, bekend van onder meer Turks Fruit en Miss Saigon, en cabaretier Richard Groenendijk.

Vrijdag presenteerde Frank in Hermans' geboortestad Sittard samen met Toons zoon Maurice en de drie solisten het nieuwe theaterprogramma, dat op 2 oktober in de Stadsschouwburg van Sittard in première gaat en tot en met 14 januari het hele land door trekt.

Boeket

Onlangs werden nog eens zestig eerder onbekende door Toon gecomponeerde en gezongen liedjes gevonden. Maurice Hermans selecteerde daaruit een boeket aan dichterlijke toonkunst voor het theaterprogramma.

Cabaretier Richard Groenendijk wil Hermans zeker niet imiteren. "Dan ben ik gedoemd te mislukken", zegt hij. "We brengen de songs op onze manier. Maar met respect, om de kracht ervan naar deze tijd mee te nemen." Ellen Evers: "De liedjes gaan je hart in."

Live orkest

Liedjes van Toon wordt begeleid door een live orkest onder leiding van Nico van der Linden met arrangementen van muzikaal leider Bob Zimmerman. De regie is in handen van Fred Florusse.