AMSTERDAM - De beveiliging van de acteurs van de film Zoop in India tijdens hun promotietournee wordt verscherpt. Dat heeft regisseur Johan Nijenhuis vrijdag gemeld. Acteur Ewout Genemans werd donderdag in een platenzaak in Ermelo tegen de muur gedrukt. De twee bodyguards konden de honderden fans niet goed in bedwang houden.

Slechts een schooljuffrouw kon de rust herstellen door op de tafels te gaan staan en de kinderen toe te spreken. "Het ligt vaak ook meer aan de opbouw van de locatie", legt Nijenhuis uit. "De tafels moeten goed vast staan en kinderen die aan de beurt zijn geweest, moeten een pad hebben om weg te kunnen. Al zouden we na donderdag het liefst een schooljuffrouw bij elke signeersessie hebben."

De cast van de film Zoop in India doet de komende week nog verscheidene locaties in onder meer Heerlen, Delft, Helmond en Amersfoort aan. De film draait vanaf volgende week in de Nederlandse bioscopen. Het eerste deel was vorige jaar met bijna 400.000 bezoekers een van de grote bioscoophits.