AMSTERDAM - Alleen zijn geinponem is al voldoende. Popster Robbie Williams weet hoe het spel gespeeld moet worden als je niet de stermuzikant bent. Dan moet je vooral entertainen en dat deed hij woensdag dan ook weer in de ArenA in Amsterdam waar hij zijn eerste concert gaf in een reeks van vier.

Bekijk video: Modem/ Breedband


Fans schuilen onder een stuk plastic buiten de Arena tot de poorten open gaan

Hij kruipt, hij swingt en bespeelt het publiek op meesterlijke wijze. Soms gaat dat met een geinige blik, een andere keer weer met een opmerking of gewoon een daad. Zo pakt hij ergens halverwege het optreden een camera uit het publiek, stopt de lens in zijn broek, knipt en gooit de camera weer terug. En dat allemaal tijdens een lekker nummertje zingen. In Holland noemen ze dat prettig gestoord.

Take That

Natuurlijk heeft zijn muziek een heleboel wat andere muziek gewoonweg niet heeft: het gevoel gepakt te worden en ongestoord te willen meezingen, zoals bij Feel, Trippin' en Rock dj tijdens het concert. Dat maakt zijn werk dan ook voor een grote groep interessant. En hij lijkt dat ook goed te weten. Waarschijnlijk al geleerd tijdens het succes van de jongensgroep Take That.

Of Nederland al had gehoord dat Take That weer terugkomt, "de band waar ik als kleine Robbie, de drugs-Robby in zat. Ik was echt kwaad toen ik hoorde dat ze mij niet hadden gevraagd; had echt graag met de band op tournee gewild, tot ik hoorde dat ik zelf 2,5 miljoen tickets voor mijn tourneetje had verkocht", liet de entertainer het publiek weten. Het is zoals Robbie zelf al zingt: 'Let me entertain you'.

Voetbalmanie

Wat hij ook zo goed begreep was de Hollandse voetbalmanie, zeker nu Nederland tijdens het concert tegen Argentinië voetbalde. Hij speelde dan ook regelmatig de tussenstand door, al was er daaromtrent niet veel te melden. Tijdens het nummer 'Sin Sin Sin' greep hij dan ook maar naar de onvolprezen Heineken-Holland toeter om die op zijn hoofd te zetten en als voorbinddildo aan te binden.

En dan moest er natuurlijk ook nog even gevoetbald worden. Samen met zijn collega-muzikant John Wilkes, waarmee hij de dvd in de Royal Albert Hall opnam, schopten ze allebei een bal de zaal in.

Meebrullen

"Wie het hoogst schopt, is de winnaar. Het publiek is de jury, maar beloof ons niet aan te klagen als we je voor je kop schieten." Het publiek gaf de verklaring luidkeels door. Ach en waarom niet met zijn allen het nummer Strong zingen. Daar ging de autocue op de schermen aan en zelfs slechtzienden konden meebrullen.

Williams maakte het feestje zoals het publiek dat wilde. Een uitverkochte ArenA - vier dagen lang - genoot met volle teugen. Daarna was het vooral napraten over de humor die hij heeft, het lekkere kontje en dat onvolprezen geinponem.