AMSTERDAM - De Rolling Stones geven slechts één concert in Nederland. Op 31 juli staat de formatie van Mick Jagger in de Amsterdam ArenA. Het tweede concert is definitief afgelast, liet concertorganisator Mojo woensdag weten.

Het eerste concert werd verplaatst van 30 naar 31 juli. Voor het tweede concert moest een nieuwe datum worden gezocht, maar het lukte niet Nederland nogmaals op te nemen in het tourschema van de Stones.

Wie kaarten heeft gekocht voor de show van 1 augustus, kan die vanaf donderdag inleveren bij de voorverkoopadressen. Een enkeling kan het kaartje omruilen voor de show een dag eerder, waarvoor nog een paar toegangsbewijzen beschikbaar zijn.

Afkickkliniek

Oorzaak van de averij in het tourschema van de Rolling Stones is een val van gitarist Keith Richards uit een palmboom. Hij liep daarbij hersenletsel op. Ondertussen werd zijn collega gitarist Ron Wood opgenomen in een afkickkliniek voor alcoholverslaving, maar volgens het management heeft dat geen invloed op de Bigger Bang European Tour.