SYDNEY - De Australischer filmster Nicole Kidman en haar verloofde, de country-ster Keith Urban, gaan op korte termijn trouwen. Kidman liet dit maandagochtend vroeg bij haar aankomst in Sydney in een verklaring weten: "Wij zijn erg blij in Australië terug te zijn. Wij zijn gekomen om ons huwelijk te vieren met mijn familie en onze vrienden."

Bekijk video: Modem/ Breedband

Op de Australische televisie was te zien dat Kidman uit een privé-vliegtuig stapte. Urban, met wie zij sinds ruim een maand verloofd is, was niet te zien. Volgens Australische media trouwen Urban en Kidman - beiden 38 jaar - komend weekeinde in een katholieke kerk in het noorden van Sydney.

Vorige maand liet de actrice zich al ontvallen dat ze 'binnenkort' in het huwelijksbootje zou stappen. Op een vraag van een journalist hoe het met haar vriendje ging, antwoordde ze dat Keith niet haar vriend, maar haar verloofde is. De woordvoerder van Urban bevestigde de verloving kort daarop.

Of de countryster maandag ook in Australië is aangekomen is niet bekend. De Australische media speculeren druk over het huwelijk, dat zondag in een katholieke kerk in het noorden van Sydney zou plaatsvinden, vlak bij de straat waar Kidman naar de middelbare school ging.

Tom Cruise

Nicole Kidman, die in 2002 een Oscar won voor haar rol van Virginia Woolf in 'The hours', beëindigde haar huwelijk met acteur Tom Cruise in 2001. Ze waren tien jaar getrouwd en ze hebben twee geadopteerde kinderen, Isabella en Connor. Cruise kreeg onlangs een dochter met actrice Katie Holmes, de kleine Suri. Ook hij zou binnenkort voor de derde keer gaan trouwen. Het eerste huwelijk van Cruise was met actrice Mimi Rogers.

De 38-jarige Nicole en de even oude Keith werden voor het eerst samen gezien op een diner dat de Australische regering vorig jaar voor hen organiseerde. Urban, die dit jaar in de prijzen viel bij de Grammy's en de Country Music Awards, is geboren in Nieuw-Zeeland, maar groeide op in Australië.