AMSTERDAM - Paul McCartney is zondag 64 geworden. In de jaren zestig zong de Brit een vrolijk liedje met als titel 'When I'm sixty-four'. Hij had niet kunnen vermoeden dat deze verjaardag samenvalt met een dieptepunt in zijn leven.

De ex-Beatle is verwikkeld in een echtscheiding, waarbij hij de kans loopt een flink deel van zijn vermogen van een miljard euro kwijt te raken. Deze scheiding is des te pijnlijker doordat echtgenote Heather Mills volgens de boulevardpers een verleden heeft als prostituee en pornoactrice. Mills, die tegenwoordig actief is als activiste voor dierenrechten, zou alleen maar om zijn geld met de popster zijn getrouwd.

Deze laatste beschuldiging wordt door de zanger woedend van de hand gewezen. Op zijn website haalt hij uit naar 'de kwaadaardige verspreiding van geruchten en verzonnen verhalen'.

Haarverlies

McCartney schreef 'When I'm sixty-four' als tiener en nam het nummer op 25-jarige leeftijd op voor het klassieke 'Sgt. Pepper'-album. In het lied zingt hij over de tijd dat hij zijn haar verliest. McCartney is nog niet kalend. Wel verft hij zijn haar. Volgens boze tongen is hij daarmee begonnen op aandringen van Heather. Zelf zegt Paul dat het zijn eigen keuze is. Ook zou hij er door haar toe zijn aangezet cosmetische chirurgie te ondergaan. Hij ontkent echter dat hij iets aan zijn gezicht heeft laten doen.

Eerste huwelijk

In 1969 trouwde Paul met de Amerikaanse fotografe Linda Eastman. Hun huwelijk stond bekend als gelukkig en het duurde bijna dertig jaar. Toen Linda in 1998 overleed aan borstkanker, was Paul kapot. In 2002 trouwde hij met fotomodel en politiek activiste Heather, die na een ongeluk een been moet missen. Een jaar later kregen zij dochter Beatrice. Al snel schreven de kranten over problemen in hun huwelijk.