AMSTERDAM - Boy George wordt gezocht door de politie. Een rechter in New York vaardigde een arrestatiebevel tegen de Britse zanger uit, nadat hij vrijdag niet was verschenen op een hoorzitting.

Begin maart oordeelde de rechter dat hij gedwongen moet afkicken van harddrugs. Ook moet hij vanwege drugsbezit een boete betalen en kreeg hij een werkstraf opgelegd. De zitting vrijdag was bedoeld om de inhoud van de taakstraf te bepalen.

De Amerikaanse rechter maakte de voorstellen van Boy George, die eigenlijk George O'Dowd heet, tijdens de zitting belachelijk. De zanger had onder meer voorgesteld een mode- en make-upworkshop te geven of als dj op te treden tijdens een benefietgala voor de bestrijding van aids.

De rechter was er ook ontstemd over dat George zijn boete van 840 euro nog niet heeft betaald en nog niet is langs geweest bij het bureau voor taakstraffen.

Straatvegen

De advocaat van Boy George verklaarde dat hij de zanger had gezegd dat hij niet naar de zitting hoefde te komen. Hij beloofde dat zijn cliënt er bij de volgende hoorzitting op 26 juni wel bij is.

Ook zei hij dat George het liefst geen reguliere taakstraf wil doen, zoals straatvegen. "Als hij dat doet, wordt het een mediacircus en zal de pers hem continu achtervolgen."

In oktober kreeg de voormalige zanger van Culture Club bezoek van de politie in zijn appartement in Manhattan, nadat hij het Amerikaanse alarmnummer 911 had gebeld. De zanger dacht dat iemand in zijn woning aan het inbreken was. Agenten troffen in de woning geen inbreker aan, maar wel cocaïne.