AMSTERDAM - Britney Spears wil haar tweede kind niet ter wereld brengen in Namibië. De zwangere popdiva reageert daarmee op de uitlatingen die een Namibische minister vrijdag deed.

Plaatsvervangend minister van toerisme Leon Jooste liet zich ontvallen dat LaSpears belangstelling heeft voor een bevalling in het Afrikaanse land. Een woordvoerder van de zangeres ontkent dat zaterdag.

Eind vorige maand beviel actrice Angelina Jolie in Namibië van een dochter. Samen met haar partner, acteur Brad Pitt, kwam zij naar het Afrikaanse land om de pers te ontlopen.

De 24-jarige Spears en haar man Kevin Federline verwachten in oktober hun tweede kind. Ze hebben al een zoontje van negen maanden, Sean Preston. Het koppel ligt de laatste tijd regelmatig onder vuur. Spears zou een slechte moeder zijn en het huwelijk zou op springen staan.

De zangeres weerlegde deze geruchten donderdag in een interview met de Amerikaanse zender NBC. Daarin gaf ze aan dat ze zich door alle media-aandacht de laatste tijd een 'lopend doelwit' voelt. Ze vindt dat de kritiek te ver gaat.