AMSTERDAM - De ervaring van haar bevalling was 'angstaanjagend' voor Angelina Jolie. Dat zegt de actrice, die vorige maand beviel van dochter Shiloh, in een interview op de Amerikaanse nieuwszender CNN.

"Tijdens de bevalling ben je opeens doodsbang dat het kind niet zal ademen", verklaart de actrice. "Het enige waar ik me de hele tijd op concentreerde, is dat ik haar wilde horen huilen."

Keizersnede

Shiloh Nouvel Jolie-Pitt werd op 27 mei geboren in een privé-kliniek in Namibië. Ze kwam met een keizersnede ter wereld. Jolie bevestigde in het interview dat de vader van het kind, acteur Brad Pitt, in de operatiekamer was tijdens de geboorte. "Hij was inderdaad bij me. Er waren ook geweldige dokters bij. Iedereen was zo lief."

Het interview met Jolie wordt dinsdag uitgezonden in het kader van de Internationale Dag van de Vluchteling. De 31-jarige actrice is sinds 2001 ambassadeur van de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties (UNHCR). Ze staat bekend om haar vrijgevigheid. In het interview vertelde ze een derde van haar inkomen aan goede doelen te geven. "Ik verdien toch belachelijk veel voor wat ik doe."