Op Nu.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Privé, Weekend, Party en Story. Met daarin deze week het nep-huwelijk van Frans Bauer, dat Estelle Gullit eindelijk een baantje heeft, Henny Huisman het om de oren krijgt, Sylvie's slanke lijntje en een staaltje platte Amsterdamse humor. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Welk bruidspaar?

De pers rukte uit, er stonden honderden fans te wachten, maar geen bruidspaar Bauer bij de kerk van Oudenbosch. Het bleek een grap -dan wel vergissing- te zijn van een Brabants dagblad. Daarin stond dat Frans Bauer en Mariska op de 'duivelse' datum 6-6-2006 elkaar het jawoord zouden geven. Maar het stel wist zelf van niks. Frans was lekker in de tuin aan het werk en Mariska was in haar joggingbroek de kinderen aan het voeren. 'Ik ben echt stomverbaasd' reageert Mariska in Story 'Er is dus niets van waar. Frans heeft mij nog steeds niet gevraagd!'. Maar goede hoop voor alle teleurgestelde 'bruiloftsgasten' die bij de kerk stonden te wachten. Als er ècht een huwelijk komt, mag iedereen komen van Mariska en Frans. 'Ik zou nooit in het geheim willen trouwen' zegt Maris 'Als wij ooit in het bootje stappen, mag iedereen dat weten.' En Frans, gastvrij als hij is: 'Vijftienhonderd man die op een gerucht afkomen. Hoeveel zullen er dan komen als ik daadwerkelijk ga trouwen? Ik denk dat ik dan een heel grote bruidstaart moet bestellen…'

Estelle aan de bak

Ruud Gullit was door Linda de Mol gevraagd een tijdschrift te maken. Dat ligt inmiddels in de winkel en heet 'Gullit.'.Leuk, dacht Estelle, dat wil ik ook wel. Het namenboekje van het beroemde echtpaar staat vol handige media-kennisjes en dus kwam Estelle al snel bij glamourtijdschrift Beau Monde terecht. Die wilden haar graag hebben als journalist. Ze gaat een jaar lang maandelijks een interview afnemen met een Bekende Man. Minister president Balkenende beet de spits af, het interview is inmiddels achter de rug. 'Ik wilde graag weten wie de man achter de premier is' aldus de blondine 'En ik denk dat ik dat aardig boven tafel heb gekregen'. Niet te geloven. Shopaholic Estelle interviewt een politicus. En dan te bedenken dat ze een paar jaar geleden nog les kreeg in netjes spreken en ook les nam om een betere algemene ontwikkeling te krijgen. Zat de voetbalvrouw ineens op een terrasje het NRC te lezen, tot ieders stomme verbazing. Maar de volhouder wint, en Estelle heeft er een leuk baantje bij.

H(a)H(a)

Die arme Henny Huisman toch weer. Nadat hij van de buis was afgeserveerd en moeizaam terugkwam bij de EO, krijgt hij nog steeds regelmatig kritiek van zijn tv-collega's. Zo ook van Gordon, volgens Story. De zanger schreef: 'Zo is de rentree van HH of Henny Huisman echt mislukt. Laten we HH in godsnaam een groot afscheidsgala geven, want dat verdient die man met al zijn prachtige emo-tv die hij ons heeft gegeven, maar dan zijn we van dat gejank en gezeur af!'. Een teleurgestelde Henny zegt Story dat hij niet snapt waarom Gordon zo lelijk tegen hem tekeer gaat. Henny: 'Ik verdenk hem ervan dat hij dat alleen maar schreef om mij in de rest van zijn column af te branden. Zelf heb ik niet de behoefte hetzelfde bij hem te doen, dat vind ik niet chic.' Nou, keurige man die Henny, zou je denken. Maar nee: 'Maar vergis je niet, ik zou zelf ook het nodige over Gordon kunnen vertellen. Dat hij bijvoorbeeld jaren geleden als George Michael meedeed aan de Soundmix show, maar in de laagste regionen eindigde. Het was helemaal niets,' aldus Henny. Om zich meteen te verontschuldigen: 'En zo kan ik nog wel een doorgaan. Maar dan zou ik mij net zo gedragen als hij. Dat doe ik niet, daar sta ik boven.' Ja ja. De pot verwijt de ketel…

Slanke Sylvie

De fotograaf van Weekend lag lang op de loer, maar uiteindelijk had hij succes. Hij 'snapte' Sylvie Meis achter de kinderwagen. Twee weken na de bevalling genoten moeder en zoon van het eerste tochtje buiten. En o, wat zag Sylvie er weer beeldig uit. Mooie bermuda aan, stijlvol riempje, een dure tas om de kinderwagen gehangen en bijpassende schoentjes. Helemaal 't knappe vrouwtje en bepaald geen slonzige moeder. Twee weken na de geboorte is ze alweer behoorlijk slank, ook al zien we nog een lichte bolling onder haar hemdje. Maar daar gaat Syl gauw iets aan doen. 'Volgende week ga ik weer met sporten beginnen' verklaart ze opgelucht. Gelukkig maar. Dan kan ze over een paar weekjes -met Damian in de wagen- weer lekker gaan shoppen voor de nieuwste (dure) zomermode in haar eigen kleine maatje.

Platte grappen

Lachen altijd, als het Amsterdamse gezin De Veerkampjes op tv is. Ma Nel is kettingrookster en altijd gekleed in dierenprints, dochter Hanny poets de woonboot tot ze er bij neervalt en man Ton laat het allemaal gelaten over zich heenkomen. De familie werd populair vanwege hun reality-soap 'avant la lettre' en inmiddels zijn de Amsterdammers echte BN'ners geworden. Ze worden vaak uitgenodigd op gala's en party's en doen allerlei leuke dingen. Zo ook recentelijk, zien we in Party. Oma Nel mocht een proefrondje rijden op het race-circuit van Zanvoort. Stoer stapte het broze omaatje in de auto, bestuurd door een jonge, vlotte coureur. Pet op haar geelgeblondeerde lokken, warm panterjasje aan. Maar Nel was om de drommel niet bang, en verwoordde dit in plat Amsterdamse humor: 'Ik ben geen seconde bang geweest en heb het ook niet in mijn broek gedaan. Het enige luchtje dat ik heb geroken, is dat van brandend rubber van de banden' snoefde ze na afloop. Geweldig lollig toch, zo'n opmerking. Die bedenk je niet zomaar zelf.