HO CHI MINH-STAD - Het hoger beroep van de voor kindermisbruik veroordeelde Gary Glitter is donderdag afgewezen. De Britse rocker kreeg in maart in Vietnam drie jaar cel opgelegd voor het seksueel misbruiken van twee minderjarige meisjes, maar legde zich niet bij de uitspraak neer. Het hoger beroep diende donderdag in Ho Chi Minh-Stad.

Bekijk video: Modem/ Breedband

"Glitter heeft de versie van de slachtoffers en het door de regering aangebrachte bewijs aangevochten", liet advocaat Le Thanh Kinh na afloop weten. "Hij heeft gezegd dat hij onschuldig is en dat hij alle beschuldigingen tegenspreekt."

De Brit heeft altijd gezegd de kinderen alleen Engelse les te hebben gegeven en in zijn huis te hebben laten logeren. Hij sprak donderdag van een complot van de slachtoffers en de media tegen hem, aldus zijn raadsman. De rechtbank zag echter onvoldoende bewijs om Glitter vrij te spreken of zijn straf te verminderen.

"Het is geen eerlijke rechtszaak", reageerde de veroordeelde. De flamboyante artiest, die in de jaren zeventig bekend werd met onder meer het nummer I'm The Leader Of The Gang, werd in 1999 in zijn thuisland veroordeeld tot vier maanden cel voor het bezit van kinderporno. Na het uitzitten van zijn straf verhuisde hij naar Cuba en later naar Cambodja. Dat laatste land werd hij uitgezet, naar verluidt nadat hij seks met kinderen had nagestreefd.

In Vietnam liet de 62-jarige Glitter volgens de aanklagers in de meest recente zaak prostituees kinderen voor hem regelen. In november vorig jaar werd hij gearresteerd, toen hij het vliegtuig naar Thailand wilde nemen. Hij betaalde 2000 dollar aan de familie van beide slachtoffers om ervoor te zorgen dat hij niet werd aangeklaagd voor kinderverkrachting. Daarvoor zou hij namelijk de doodstraf kunnen krijgen.

De Brit kan na het uitzitten van een derde van zijn straf om voorwaardelijke vrijlating vragen.