LOS ANGELES - De Nederlandse actrice Hanna Verboom gaat een rol vertolken in de nieuwe Amerikaanse thriller Drifter. Dat heeft regisseur Roel Reiné woensdag bekendgemaakt. De 23-jarige Verboom speelde vorige jaar ook al in de Amerikaanse productie Deuce Bigalow: European Gigolo.

Drifter vertelt over vier mensen die ontwaken in een woestijn. Ze hebben geen idee waar ze zijn of hoe ze er terecht zijn gekomen. Ze hebben echter allemaal twee overeenkomsten: allen hebben een verse wond van een operatie en alle vier zullen ze binnen 24 uur sterven.

De Nederlandse regisseur Reiné regisseert de Amerikaanse film. Eerder maakte de filmer in Nederland onder meer Adrenaline en The Delivery. Voor de laatste ontving Reiné een Gouden Kalf voor beste regie.

Filmprojecten

De 35-jarige filmer verhuisde bijna drie jaar geleden naar Amerika. Momenteel is hij verbonden aan vier grote filmprojecten: Drifter, The Duelist (over een beursanalist die wordt achtervolgd door een man die hij ten gronde heeft gericht), Thieves (over twee criminele broers die de overval van hun leven gaan plegen) en Racoonz.

De opnames van Drifter vinden de komende twee maanden plaats in Californië, Arizona en Nevada. De volgende film die Reiné gaat draaien is The Duelist.