LOS ANGELES - De Amerikaanse groep Beach Boys overweegt een comeback. Drie van de originele bandleden traden dinsdag voor het eerst in tien jaar samen op om hun muzikale erfenis te vieren en sloten een reünie niet uit.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Brian Wilson, Mike Love, Al Jardine en Bruce Johnston, die vanaf 1965 deel uitmaakte van de band, kregen op het dak van het kantoor van platenmaatschappij Capital Records dubbelplatina voor de Amerikaanse verkoop van Sounds of Summer: The very best of the Beach Boys uit 2003. "Er is een kans dat er een reünie komt", liet Wilson desgevraagd weten.

De Beach Boys werd in 1961 opgericht door de broers Brian, Carl en Dennis Wilson, neef Love en schoolvriend Jardine. De band scoorde hits als California Girls, I Get Around, Good Vibrations, Surfin' USA en Kokomo. Dennis Wilson verdronk in 1983, Carl Wilson overleed in 1998 aan kanker.

Ruzie

Brian Wilson, die zich in de band vooral bezighield met liedjes schrijven en produceren, werkt sinds 1988 solo. Hij had het de afgelopen jaren regelmatig aan de stok met de andere oud-bandleden en stond zelfs meerdere malen voor de rechter, onder meer in een zaak die neef Love tegen hem had aangespannen. Love en Jardine touren tegenwoordig ieder met hun eigen band.