AMSTERFDAM - De actrice Yolanthe van Kasbergen is de meest sexy vrouw van Nederland. Dat is dinsdagavond in Amsterdam bekendgemaakt door het mannenblad FHM, dat zijn lezers had gevraagd naar hun favoriet.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De 21-jarige Van Kasbergen speelt de rol van 'bitch' Julia Branca in de BNN-soap ONM. De in Spanje geboren schoonheid was ook te zien in de televisieserie 'Costa!'. Onlangs vertelde zij in een interview het geen gek idee te vinden om als de nieuwe Katja Schuurman door het leven te gaan.

Van Kasbergen laat met haar winst collega-actrices Lieke van Lexmond en Chantal Janzen achter zich. Eerdere winnaressen van de prijs zijn Katja Schuurman, Bridget Maasland en Georgina Verbaan. Internationaal is de Amerikaanse actrice Scarlett Johansson dit jaar volgens FHM-lezers de meest begeerlijke vrouw.

Gezichtje

Tijdens het bijbehorende feest in luxe club The Mansion in Amsterdam waren collega-schoonheden vol lof over Yolanthe. "Ze is gewoon helemaal perfect", vindt vrouwelijke rapper Goldy Lakhai. Ook zangeres EliZe is onder de indruk. "Ik vind haar haren erg mooi, en haar gezichtje." Presentatrice en actrice Sonja Silva vindt Yolanthe vooral 'heel sensueel'. "Als ik een man was, dan wist ik het wel."

Yolanthe reageerde nuchter op haar uitverkiezing. "Het is niet zo dat ik me hierdoor opeens heel anders voel." Op dit moment speelt de half-Spaanse in de BNN-soap ONM. Hoewel ze voorlopig geen afstand wil doen van haar baan, hoopt de brunette dat ze niet voor eeuwig in een soap te zien blijft. "Ik hoop dat ik me in de toekomst meer kan ontwikkelen." Concrete plannen heeft Yolanthe nog niet, maar het lijkt haar leuk om 'iets in het theater' te doen.

Mooiste talent

Dinsdagavond werd ook de Sp!ts Award uitgereikt. Deze prijs voor het mooiste jonge talent van Nederland ging naar Carolien Spoor. De 18-jarige actrice speelt in de soap Goede Tijden, Slechte Tijden. Op 7-jarige leeftijd was ze ook te zien in de Oscar-winnende film 'Antonia'.