AMSTERDAM - Zanger Henk Westbroek maakt na vijftien jaar weer een plaat met Henk Temming, met wie hij van 1978 tot 1991 Het Goede Doel vormde.

Het nieuwe album heet 'Gekkenwerk' en is waarschijnlijk in maart volgend jaar te koop. Dat vertelde de 54-jarige zanger dinsdag tegen Novum Nieuws. Westbroek is opgetogen over de vorderingen. "De eerste liedjes zijn weer vreselijk goed."

Op het boekje van de cd komt een schilderij te staan dat is gemaakt door een psychiatrische patiënt. Een van de nummers gaat over de vraag wat normaal is. "Waarom is het altijd het verstand dat oordeelt over de waanzin en niet omgekeerd?", vraagt Westbroek zich af.

Als Het Goede Doel scoorden de twee Henken in de jaren tachtig hits met nummers als 'België' en 'Vriendschap'. Vanwege persoonlijke irritaties gingen de twee uit elkaar. Toen zij twee maanden geleden een dvd-box van Het Goede Doel uitbrachten, konden zij het weer goed met elkaar vinden. "We hebben nooit ruzie over belangrijke dingen gehad. Als je vijftien jaar lang op elkaars lip zit, is zelfs het snuiten van een neus irritant", legt Westbroek uit. "Het werkt weer als vanouds."