EINDHOVEN - Het duel van het Nederlands Elftal werd gepresenteerd als opwarmertje maar het voetbalfeest overheerste zondag het hele concert van Guus Meeuwis in het Philips Stadion. De zanger voerde zijn show in Eindhoven op voor een dieporanje publiek dat de voetballiederen en polonaise uiteraard niet vergat.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Voetbalfan Guus Meeuwis wilde een van zijn drie concerten in het stadion van PSV organiseren rond een van de wedstrijden van Oranje. Hij trof het met de loting. En zo vulde het stadion zich zondagmiddag voor de derde opeenvolgende dag, maar deze keer met ruim dertigduizend uitbundig uitgedoste muziekliefhebbers.

Schermen

Op twee gigantische schermen naast het podium was de wedstrijd uitstekend te volgen. De sponsorende bierbrouwer drong zijn Leeuwenhose deze keer aan niemand op maar had het middenterrein tegen de felle zon vol geplant met parasols.

Op het veld waar Arjen Robben tot twee jaar terug speelde, zagen de bezoekers de sterspeler het duel van Oranje beslissen. "De eerste drie punten zijn binnen", jubelde Meeuwis bij opkomst.

Marco Borsato

Voor het oog van stadionconcertheerser Marco Borsato volgde een spetterend voetbalfeest. De meester genoot met volle teugen en liet zich graag toejuichen. Meeuwis liet zich steunen door de muzikanten van Rowwen Hèze.

De Tilburger begon met zijn ballades. Hij eindigde met de bekende meedeiners, inclusief de nieuwe WK-hit waar Ruud van Nistelrooij de teksten voor leverde. In een doordrenkt shirt sloot Guus Meeuwis zijn optreden af. "Het waren drie waanzinnige dagen. Tot volgend jaar."