AMSTERDAM - Hans Breukhoven houdt alleen van vrouwen. De man van diva Connie heeft genoeg van het gerucht dat hij homo- of biseksueel is. "Ik ben gewoon een heteroman", zegt Hans op de website Sterrenstek.nl.

De 59-jarige eigenaar van de Free Record Shop-keten zou in alle gevallen eerlijk uitkomen voor zijn geaardheid, zegt hij. "Ik zou mij daar echt niet voor schamen."

Volgens Breukhoven is het verhaal dat hij geen hetero zou zijn het gevolg van fantaserende journalisten. "De duimen worden steeds dikker", vindt hij. De zakenman ergert zich aan alle negatieve media-aandacht die zijn gezin krijgt. "Blijkbaar zitten we in de hoek waar de klappen moeten vallen", concludeert hij.

Oorlog

Geruchten dat in het gezin Breukhoven een oorlog wordt gevoerd, spreekt Hans tegen. "Ook wij hebben wel eens onenigheid met onze kinderen, maar wie niet?"

Dinsdag werd de geplande rechtszaak van Connie's assistent Edwin tegen zijn voormalige werkgever op het laatste moment geschikt. De voormalige rechterhand en huisvriend had de diva aangeklaagd omdat zij hem in april op staande voet zou hebben ontslagen. De reden hiervoor zou zijn dat Edwin Connie en Hans chanteerde met gevoelige privé-informatie.

Knallende ruzie

Beide partijen weigeren in te gaan op de precieze inhoud van de schikking. Hans laat weten dat Edwin een bescheiden afkoopsom heeft gekregen en zeker geen twee miljoen euro, zoals in media wordt beweerd. Volgens Breukhoven was er geen knallende ruzie en is de breuk het gevolg van een 'klein arbeidsgeschil'. "Ik heb helemaal niets tegen Edwin. Het is gewoon een zeer aardige vent."

Hans Breukhoven opende in 1971 het eerste filiaal van Free Record Shop in Schiedam. Inmiddels heeft de keten ongeveer 250 winkels in vijf landen. In 1987 trouwde hij met Connie Witteman, die bekend was als zangeres Vanessa. Ze adopteerden drie kinderen na Connies eerdere geadopteerde dochter.