AMSTERDAM - Angelina Jolie en Brad Pitt gaan voorlopig niet trouwen. Dat vertelden zij woensdag tijdens een persconferentie in Namibië. De acteurs willen zich concentreren op hun pasgeboren dochtertje Shiloh en op Maddox en Zahara, de twee geadopteerde kinderen van Jolie.

Bekijk video: Modem/ Breedband


Trotse ouders luisteren naar toespraak Namibische minister Marlene Mungunda

"Er hangt geen huwelijk in de lucht", verklaarde Jolie. "Onze focus ligt op de kinderen en bij onze rol als ouders."

De persconferentie was het eerste openbare optreden van Jolie en Pitt sinds de geboorte van hun dochtertje. Shiloh Nouvel Jolie-Pitt werd op 27 mei geboren in een privékliniek in Namibië. Het acteurskoppel verbleef al enkele weken voor de geboorte in het Afrikaanse land. "We zijn er erg trots op dat onze dochter hier geboren is en verlaten het land met goede herinneringen", zei Pitt.

Privacy

Jolie verklaarde de keuze voor Namibië door de liefde van het koppel voor Afrika. Ze vertelde ook op zoek te zijn geweest naar een plek waar ze voor de geboorte rustig enkele weken met Maddox en Zahara konden doorbrengen. De regering van Namibië had vergaande maatregelingen getroffen om de privacy van het acteurskoppel te garanderen. Zonder toestemming van Pitt en Jolie kregen journalisten geen visum voor het land.

De politie arresteerde de afgelopen weken fotografen, nam film in beslag, legde een kordon rond het hotel waar het stel verbleef en rond het ziekenhuis.

Goed doel

Dinsdag werd bekend dat het stel de exclusieve rechten op de eerste foto's van Shiloh voor bijna vier miljoen euro heeft verkocht aan het Amerikaanse tijdschrift People en het Britse Hello! Magazine. Het geld doneert het paar aan een goed doel. Ondanks dat de tijdschriften nog niet in de winkels liggen, circuleren al illegale foto's op het internet.