AMSTERDAM - Madonna draagt tijdens haar wereldtournee alleen maar kleding van Hennes & Mauritz. Dat liet het kledingconcern donderdag weten. Eind mei werd al bekend dat Madonna en het Zweedse modehuis met elkaar in gesprek waren over de samenwerking.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Op het podium draagt de koningin van de popmuziek kleding van ontwerper Jean-Paul Gaultier, maar daarbuiten dragen zij en haar crew alleen maar H&M-kleding. Vanaf half augustus gaat een reclamecampagne lopen met Madonna in de hoofdrol, zo liet een woordvoerster van H&M weten. Vanaf dan ligt ook een speciaal voor Madonna ontworpen trainingspak in de winkels.

De Material Girl geeft op 3 en 4 september concerten in Nederland tijdens haar Confessions Tour. De tour begon op 21 mei in Los Angeles.

Shoppen

"Madonna en haar crew van ongeveer 150 mensen gaan twee keer shoppen en dan kiezen ze zelf de kleding uit die ze buiten de optredens dragen", aldus de woordvoerster. "De dansers en ik vinden het fantastisch om met z'n allen te gaan shoppen", zei Madonna in een schriftelijke toelichting.

H&M wist al eerder beroemde mensen voor reclamecampagnes te strikken, zoals Pamela Anderson. Ook hebben diverse beroemde ontwerpers een eenmalige collectie voor het modehuis gemaakt. Dit najaar hangt kleding van het Nederlandse duo Viktor & Rolf in de winkels.