AMSTERDAM - De rechtszaak van Connie Breukhoven tegen haar voormalige rechterhand en huisvriend Edwin is op het laatste moment afgeblazen. De twee partijen kwamen dinsdag, een dag voor de geplande gang naar de rechtbank, tot een overeenkomst. Dat meldt de diva woensdag.

De 54-jarige Breukhoven wil verder niets kwijt over de zaak, omdat het volgens haar 'slechts een arbeidsconflict' betreft. Edwin had het schoonheidsicoon aangeklaagd omdat zij hem in april op staande voet had ontslagen. Reden hiervoor was dat de voormalige assistent Connie en haar man Hans zou hebben gechanteerd met gevoelige privé-informatie.

Na een carrière als fotomodel brak Connie Breukhoven in 1982 als zangeres Vanessa door met het nummer 'Upside down'. In 1987 trouwde de diva met Hans Breukhoven, eigenaar van de Free Record Shop-keten. Ze adopteerden, na Connies eerder geadopteerde dochter, drie kinderen.

Connie Breukhoven is eigenares van de Haagse schoonheidskliniek Clinic for Injectables. In het najaar bracht de diva een voedingspreparaat op de markt waarvan ze beweerde dat het hielp tegen kanker. Hiertegen werd geprotesteerd door de stichting KWF Kankerbestrijding.