AMSTERDAM - Op internet circuleren illegale foto's van de dochter van Angelina Jolie en Brad Pitt. Het paar verkocht de foto's van dochter Shiloh exclusief aan het Amerikaanse tijdschrift People en het Britse Hello! Magazine. Verschillende websites hebben de hand gelegd op deze foto's en de volledige cover van Hello! Magazine.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Op de coverfoto van Hello! zijn de beide ouders te zien, die zich over hun pasgeboren baby buigen. Het Britse tijdschrift is woedend dat de cover op internet is opgedoken. Het onderneemt juridische stappen tegen websites die de foto plaatsen, meldt de BBC. Veel sites hebben de foto's uit angst voor een claim al weggehaald, maar sites uit landen als China trekken zich van de juridische dreiging weinig aan.

Hoe de foto's in de openbaarheid zijn gekomen is nog niet duidelijk. People legt de schuld bij de Britse bladenmakers. "Iemand op hun redactie moet ze hebben gelekt", zegt een woordvoerder van de redactie tegen persbureau Reuters. Hello! is erg bezorgd, maar noemt het lek bij de BBC 'een compleet mysterie'.

Unicef

Pitt en Jolie verkochten de exclusieve babyfoto's voor bijna vier miljoen euro aan de twee bladen. Het geld doneert het paar aan de kinderhulporganisatie Unicef. De editie van Hello! met de foto's ligt vanaf donderdag in de winkel, People verschijnt vrijdag.

Nationaliteit

De dochter van de Amerikaanse Hollywoodsterren heeft de Namibische nationaliteit. Ze krijgt een Namibische pas. Dat verklaarde het paar woensdag op een persconferentie in het Zuidwest-Afrikaanse land.

Jolie bracht dochter Shiloh Nouvel eind mei in een ziekenhuis in Namibië ter wereld. De filmsterren hadden voor de geboorte van hun eerste biologische kind bewust voor het dunbevolkte land gekozen.