AMSTERDAM - Keanu Reeves is eenzaam. De 41-jarige acteur wil graag trouwen en kinderen krijgen. Dat vertelt hij aan het Amerikaanse tijdschrift Parade. De acteur wil zijn leven weer oppakken na het verlies van zijn vriendin Jennifer Syme in 2001 en dat van hun ongeboren kind.

In 1999 beviel Syme na acht maanden zwangerschap van een levenloze dochter. Ruim een jaar later kwam zij zelf om bij een auto-ongeluk. "Als de mensen waar je van houdt er niet meer zijn, dan ben je eenzaam", zegt Keanu. "Ik blijf me afvragen hoe het leven zou zijn als ze er nog waren. Ik mis al de mooie dingen die er nooit zullen zijn."

Berg

Reeves beseft dat hij door moet gaan. Naar eigen zeggen bevindt hij zich op dit moment op een keerpunt in zijn leven. "Ik denk dat je na een groot verlies het leven op een gegeven moment weer moet oppakken." De acteur is bezig uit het dal te kruipen. "Ik wil trouwen en kinderen krijgen, maar dat ligt op de top van de berg. Ik moet eerst die berg beklimmen. Dat lukt me wel, ik heb alleen wat tijd nodig."

Keanu Reeves brak in 1994 door bij het grote publiek met zijn rol in de actiethriller 'Speed'. Hij speelde daarna onder meer de hoofdrol in de 'Matrix'-trilogie. Vanaf 20 juli is de acteur in de Nederlandse bioscopen te zien in de romantische komedie 'The lake house', met Sandra Bullock.