AMSTERDAM - Het nieuwe album van Christina Aguilera wordt een dubbelalbum. Dat heeft de Amerikaanse zangeres gezegd tegen muziekzender MTV. Eerder had ze al laten weten genoeg nummers te hebben om twee cd's mee te vullen. Aanvankelijk wilde ze geen dubbel-cd uitbrengen, omdat ze dacht dat de kosten te hoog zouden oplopen.

Het nieuwe album 'Back to basics' verschijnt vier jaar na de voorganger 'Stripped' en ligt vanaf 15 augustus in de winkels. Voor haar nieuwe cd's liet Aguilera zich inspireren door jazz, blues en soul uit de jaren twintig, dertig en veertig van de vorige eeuw. Op MTV verklapte ze dat vooral het eerste schijfje 'Back to basics' in het teken staat van deze muziek. Voor deze nummers werkte de 25-jarige zangeres samen met Gang Star-producer DJ Premier.

Voor de nummers op de tweede cd werkte Aguilera met producer Linda Perry, bekend van haar werk voor onder anderen Gwen Stefani, Kelly Osbourne en Pink. "Met Linda heb ik een geheel eigen muziekwereld gecreëerd, door aan invloeden uit de jaren twintig en dertig een geheel eigen draai te geven", vertelt Aguilera.

Live

Ze is trots op het resultaat. "De muziek is allemaal live gespeeld; we hebben geen enkele sample gebruikt. Ik ga zeker ooit nog een pure jazzplaat maken."

Aguilera is enthousiast over de nieuwe muzikale koers die ze vaart op haar nieuwe album. "Ik heb er echt de tijd voor genomen. Voor mij was het belangrijk dat ik me als artiest zou ontwikkelen. Ik kan niet wachten op de reacties van mijn fans."