PARIJS - Een jaar geleden biechtte prins Albert II van Monaco op dat hij een kind had met een Frans-Togolese stewardess. De in augustus drie jaar wordende peuter heet Alexandre. De prins biecht binnenkort ook op dat hij toen ook al lang een dochter had, de in 1992 in Palm Springs, Californië, geboren Jazmin Grace Rotolo.

Maar dan is het echt afgelopen met Alberts geheime nakomelingen: hij heeft verder echt geen kinderen meer, aldus een raadgever van de prins tegenover het Franse dagblad Le Figaro dat er woensdag over berichtte.

Van harte komt Alberts kennelijk op handen zijnde ontboezeming niet. Juristen smoorden ruchtbaarheid rond dit avontuurtje al begin 1993, maar niet voor de lange duur zoals enkele publicaties later aantoonden.

Zwanger

De moeder, Tamara Rotolo, was een getrouwde vrouw die Albert II in de zomer van 1991 aan de Côte d'Azur tegen het lijf liep. Ze liet al binnen vier weken na hun korte ontmoeting weten dat ze zwanger van hem was, aldus iemand die Le Figaro als 'nabij de prins' betitelt.

Eind 1992 ontbrandde de juridische strijd over het vaderschap en de eventuele gevolgen daarvan zoals aanzienlijke bijdragen van vader Grimalidi aan de opvoeding van dochter Jazmin Grace. De moeder eiste in Californië 9540 dollar per maand en de zaak verdween snel uit de schijnwerpers dankzij doortastend optreden van Alberts advocaat Stanley Arkin. Maar in 1995 begint een Frans blad er toch weer over en het wordt daar voor beboet na een door Albert aangespannen rechtszaak.

Erkenning

Met Alberts openlijke erkenning vader te zijn van Nicole Coste's baby Alexandre kwam zijn verhulde kinderschare weer in de belangstelling. Paparazzi achtervolgden Tamara Rotolo. Zij bleek begin dit jaar onder meer in Parijs druk te onderhandelen met Alberts raadsman Thierry Lacoste. Moeder en dochter Rotolo zijn ook in het vorstendom Monaco gesignaleerd.

Glamourleven

Het zal voor de 14-jarige Jazmin Grace volgens Le Figaro moeilijk zijn om te kiezen tussen een glamourleven als bekende Californische of een teruggetrokken bestaan aan de Rivièra, wat haar veronderstelde vader zou hebben aangeraden.