AMSTERDAM - Elizabeth Taylor ontkent behandeld te zijn voor Alzheimer of een andere ernstige ziekte. In het CNN-programma Larry King Live verwierp de 74-jarige actrice de berichten in de media over haar vermeende aandoening. "Zie ik er uit alsof ik doodga? Praat ik alsof ik aan Alzheimer lijd?", vroeg Taylor aan presentator Larry King.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De verhalen over Alzheimer zijn door de media verzonnen omdat journalisten 'geen andere smerigheid hebben om over te schrijven', stelde Taylor. Ze ontkende dat vrienden van haar een bijdrage hebben geleverd aan een artikel in het tijdschrift The National Enquirer. Een onbekende vriend van de actrice beweerde daarin dat Taylor 'langzaam aan het afglijden is door Alzheimer'. "Denk je echt dat mijn vrienden zulke dingen over mij aan dit blad zouden vertelen?", zei Taylor.

Taylor zit tegenwoordig in een rolstoel omdat ze aan een chronische rugpijn lijdt. Ze verklaarde al sinds haar tienerjaren last van haar rug te hebben. In het artikel 'Liz Alzheimer's Tragedy' schreef The National Enquirer dat Taylor in de rolstoel zit vanwege de eerste verschijnselen van Alzheimer.

Michael Jackson

In het interview met Larry King wond Taylor zich ook op over de rechtszaak vanwege kindermisbruik tegen Michael Jackson. Ze zei nog nooit zo boos over iets te zijn geweest. "Ik ben ooit met mijn neefjes op een kinderfeestje op zijn ranch Neverland geweest. We zaten allemaal in zijn bed naar tekenfilms van Walt Disney te kijken. Daar was absoluut niets abnormaals aan."