MÜNCHEN - De Duitse productiemaatschappij Berg Film heeft de rechten verworven voor een Duitstalige remake van de film Interview van Theo van Gogh. Dat heeft het bedrijf dinsdag gemeld.

Het wordt de derde remake van deze film. De opnames van de Amerikaanse remake zijn inmiddels afgerond. De hoofdrollen in die film worden vertolkt door Fargo-acteur Steve Buscemi en actrice Sienna Miller. In India wordt nog steeds gewerkt aan een Bollywood-versie van de film.

Interview gaat over een vraaggesprek tussen een actrice en een journalist dat ontaardt in een psychologisch kat-en-muisspel. In de Nederlandse versie werden de hoofdrollen gespeeld door Katja Schuurman en Pierre Bokma. Theodor Holman schreef het scenario.

Hoofdrol

De opnames van het Duitse Interview moeten beginnen volgend jaar en Berg Film wil deze in het najaar van 2007 uitbrengen. De vrouwelijke hoofdrol is voor actrice Yvonne Catterfeld, die vooral bekend is van de Duitse soapserie Gute Zeiten, Slechte Zeiten. De mannelijke hoofdrol is nog niet bekend.

Behalve als film gaat Interview ondertussen ook als toneelstuk de hele wereld rond. In Zwitserland en Duitsland is het stuk al opgevoerd, in Zweden, Frankrijk en Engeland zijn de onderhandelingen in een vergevorderd stadium.