AMSTERDAM - Jon Bon Jovi wil voor geen goud ruilen met Pete Doherty. De rocker heeft medelijden met de aan drugs verslaafde Babyshambles-zanger en is trots dat hij zelf geen typische rockster is. Zoals vele anderen in de rock-'n-roll-wereld heeft hij zich altijd ver gehouden van overmatig drank- en drugsgebruik, beweert hij.

Volgens Jon krijgen muzikanten met 'slechte gewoonten' meer aandacht dan ze toekomt. "Pete lijkt me een aardige jongen en ik hoor dat hij best goed is", zegt hij in de Britse krant Film and Music. "Maar ik heb in mijn hele leven nog nooit een nummer van hem gehoord. Ik doe liever wat ik zelf doe."

Jon is nooit een 'druggie' geweest, zegt hij, omdat je er in bed ver onder de maat van gaat presteren. "Waarom zou ik iets nemen waarvan ik de hele nacht knarsetandend in mijn bed lig en vrouwen niet meer kan bevredigen." Een goed glas wijn kan Jon daarentegen wel waarderen.

In de liefde is Jon ook weinig rock-'n-roll. Hij houdt het al zeventien jaar uit met jeugdliefde Dorothea. Het paar heeft vier kinderen.