AMSTERDAM - Sylvie van der Vaart is zondagavond bevallen van een zoon. Het kind van de voormalige presentatrice en voetballer Rafael van der Vaart heet Damián Rafael. Dat maakte de manager van de kersverse ouders bekend.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Het paar was onlangs vanuit het Duitse Hamburg naar Nederland gereisd om het kindje in het thuisland ter wereld te laten komen.

Nadat er zwangerschapsvergiftiging was geconstateerd bij de aanstaande moeder, is besloten het jongetje vervroegd te laten worden geboren. Moeder en zoon maken het goed, maar moeten de komende dagen nog wel in het ziekenhuis blijven.

Vader Van der Vaart sluit zich komende week aan bij de selectie van het Nederlands voetbalelftal. Hij gaat zich dan voorbereiden op het WK in Duitsland, dat 9 juni begint.

Trots en gelukkig

Eerder maakte het stel bekend dat de bevalling zou worden opgewekt als de baby voor het begin van het wereldkampioenschap nog niet zou zijn geboren. Dit omdat de voetballer bij de geboorte van zijn eerste kind wilde zijn. Het echtpaar heeft laten weten "trots en gelukkig" te zijn met de komst van Damián.

Rafael van der Vaart en Sylvie Meis stapten op 10 juni vorig jaar in het huwelijksbootje en verhuisden daarna naar Hamburg. De voetballer verruilde het Amsterdamse Ajax voor HSV, de club van de Duitse havenstad. Meis zette voor haar echtgenoot haar werk als presentatrice en actrice op een laag pitje. Ze hield zich nog wel bezig met haar sieradenlijn, die eerder dit jaar ook op de Duitse markt werd geïntroduceerd.