AMSTERDAM - Gordon en Gerard Joling hebben even genoeg van alle aandacht. De zangers trekken zich na het derde en laatste Toppers-concert zondag een tijdje terug uit de spotlights. "Ik had het nooit van mezelf gedacht, maar ik ben een beetje cameramoe", vertelt Joling zaterdag in Algemeen Dagblad.

De entertainers denken dat het beter is zich een tijdje rustig te houden, omdat Nederland volgens hen inmiddels ook 'Gordon en Joling-moe' is. "Ik merk op straat toch dat men het nu even heeft gehad met ons", zegt Joling.

De vermeende moeheid van het Nederlandse publiek uit zich niet in de populariteit van de Toppers-concerten in de Amsterdam ArenA. De 165 duizend kaarten voor de 'feestconcerten' zijn allemaal verkocht.

Unieke combinatie

René Froger denkt dat het succes van de formule ligt in de 'unieke' combinatie van de entertainers. "Als wij bij elkaar komen, dan explodeert het", meent ook Joling.

Het Toppers-fenomeen begon in 2004, toen Gordon en Joling ruzie met elkaar hadden. Froger bemiddelde en hielp de moeilijkheden de wereld uit. "René heeft ons bij hem in de tuin aan de rosé gezet", vertelt Joling. "Niet te zuipen die troep overigens, maar het kwam wel goed."

Medley

Als verrassing zongen de voormalige kemphanen een medley met Froger tijdens een van zijn shows. Hieruit ontstond het idee voor Toppers in Concert. Vorig jaar stonden de artiesten twee avonden voor een uitverkochte ArenA, dit jaar staan ze drie keer in het Amsterdamse stadion.

De Toppers krijgen tijdens de drie concerten enkele gasten. Het gaat daarbij om de meidengroep Luv', de Duitse popgroep Boney M en de Idols-finalisten Floortje, Ellen en Jim. Thuisblijvers worden zaterdag getroost met een live-uitzending van het concert op de website van televisiezender Talpa.