AMSTERDAM - Dinand Woesthoff brengt een babylijn op de markt van Woezel en Pip, de door zijn overleden vrouw Guusje Nederhorst bedachte hondjes. De lijn bestaat uit onder meer rompertjes, handdoekjes, een servies en een speen, aldus de zanger van Kane vrijdag in De Telegraaf. "Ik ga er ons hele huis mee vullen, want Guus droomde daar ook van. Het moest een hele leefwereld worden." Nederhorst overleed in 2004 aan borstkanker.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Inmiddels zijn bijna 120 duizend exemplaren verkocht Van de Woezel en Pip-voorleesboekjes en de cd met meezingliedjes, zegt Woesthoff tegen de krant. Een tweede deel is in de maak, want Nederhorst heeft meer geschreven dan is gepubliceerd.

Ze heeft daar alleen niet bij gezongen. Dinand zou het 'geweldig' vinden als Mies Bouwman dat wil doen. "Ik ken haar niet, maar ik krijg bij haar altijd positieve gevoelens."

Liedjes

Nederhorst en Woesthoff kregen een zoon, Dean Maddy, die elke avond naar bed gaat met de liedjes van zijn moeder. Inmiddels woont Dinand samen met zijn nieuwe vriendin, de Britse Lucy Hopkins. "We vormen samen een gelukkig gezinnetje met Dean", zegt de 33-jarige zanger. "En dat is eigenlijk alles wat ik erover kwijt wil."