WASHINGTON - Janet Jackson heeft zich eind vorig jaar tevergeefs vetgemest voor een rol in de film Tennessee. De 40-jarige zangeres moest de rol laten schieten omdat de activiteiten niet pasten in het schema van de opnames van haar nieuwe album. Dat zegt Jackson in de vrijdag te verschijnen nieuwe editie van het Amerikaanse tijdschrift US Magazine.

Jackson kwam in korte tijd 27 kilo aan voor de rol. Ze woog 81 kilo toen uiteindelijk besloten werd dat ze niet in de film zou gaan spelen. De zangeres at om aan te komen met veel plezier alles wat ze te pakken kon krijgen, zegt ze in het interview. "Na verloop van tijd herkende ik mijzelf niet eens meer in de spiegel, zo dik was ik geworden."

Jackson werd als dikkerdje niet anders behandeld dan normaal. "Maar ik weet zeker dat mensen achter mijn rug om fluisterden", zegt ze. "Zelf voelde ik me helemaal niet ongelukkig over mijn omvang. Ik wist dat het onderdeel van mijn werk was."

Dieet

Nadat besloten werd de rol niet te nemen, stapte Jackson snel over op een dieet. In vier maanden had ze haar normale figuur weer terug door 'goede, uitgebalanceerde maaltijden te eten' en 'te fitnessen met een trainer'. Mariah Carey kreeg uiteindelijk de rol van Jackson in Tennessee.