AMSTERDAM - Ex-Spice Girl Geri Halliwell heeft haar dochtertje Bluebell Madonna genoemd, naar een wilde hyacint en de wereldberoemde popster. Dat zegt de roodharige zangeres in een negentien pagina tellend artikel in het Britse tijdschrift Hello!

Het duurde even voordat Geri de naam van haar dochter naar buiten bracht. Bluebell kwam al tien dagen geleden ter wereld.

Halliwell heeft een uitgebreide verklaring voor haar naamkeuze. "In de laatste weken van mijn zwangerschap liep ik door het park en overal om me heen groeiden blauwe wilde hyacinten. Toen mijn moeder later vertelde dat het een hele zeldzame en bijzondere bloem is, wist ik dat deze naam voor mijn dochter was bestemd."

Aandacht

Ook voor de twee naam, Madonna, heeft de 33-jarige Geri een duidelijke uitleg. "Toen Bluebell werd geboren, zwaaide ze wild met haar armpjes boven haar hoofd, alsof ze wilde zeggen: hallo, hier ben ik. En ze schreeuwde alsof haar leven ervan af hing." Die schreeuw om aandacht zag Halliwell als een teken. Bovendien heet volgens haar, behalve de heilige maagd en de popster, niemand anders Madonna.

Het moederschap beschrijft de voormalige Spice Girl 'alsof ik mijn eigen kleine pop heb'. Ook meent ze dat het al het succes van de wereld niet opkan tegen de aanblik van de kleine Bluebell in haar armen. Over de vader, de Amerikaanse scenarioschrijver Sacha Gervasi, wil ze niet kwijt, behalve dat hij niet wordt betrokken bij de opvoeding.