LONDEN - De eerste vijftien concerten van de Europese tournee van de Rolling Stones, die op 27 mei in Barcelona zou beginnen, zijn uitgesteld. Dat heeft een woordvoerder van de Britse groep woensdag in Londen meegedeeld. Nieuwe data voor de concertreeks 'A Bigger Bang' zijn nog niet bekend.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De tournee zal nu begin juli beginnen op een nader aan te kondigen plaats. Het concert dat voor 5 juli in Zagreb gepland stond, gaat niet door. De reden voor het uitstel is de gezondheidstoestand van gitarist Keith Richards, die een operatie moest ondergaan na een val uit een palmboom tijdens zijn vakantie op Fiji.

De Stones hebben concerten in de Amsterdam ArenA in hun agenda staan op 30 juli en 1 augustus. Die optredens gaan gewoon door, meldde een Mojo-woordvoerster woensdag. "Die vijftien afzeggingen halen ze aan het eind van hun tour in", aldus de zegsvrouw.

Inhaalconcerten zorgen er dus niet voor dat de Nederlandse optredens doorschuiven. Volgens haar zijn de ArenA-concerten zo goed als uitverkocht.