RIJSWIJK (ANP) - De Nederlandse zangeres Dominique van Hulst staat deze week op nummer 1 in de Britse hitparade met een cover van het Bryan Adams-nummer 'Heaven'. Ze heeft de single gemaakt in samenwerking met de Duitse producers DJ Sammy en Yanou onder de artiestennaam 'Do'.

Luister hier naar het nummer.

Dat liet hitkenner J. van Slooten maandag weten. Eerder dit jaar stond de plaat al in diverse Europese hitlijsten, waarna de single deze zomer doordrong tot de Amerikaanse toptien. In Nederland bereikte de cover de twaalfde plaats en is nu uit de hitlijsten verdwenen.

De dance-versie van het Adams-nummer (1985) is de tweede (deels) Nederlandse nummer 1-hit die dit jaar in de Britse charts staat. Eerder dit jaar kwam Junkie XL op deze positie met zijn bewerking van het Elvis-nummer 'A Little Less Conversation'.

Eerdere 'Nederlandse' nummer 1-hits in Groot-Brittannië zijn: Mississippi (Pussycat, 1976), No Limit (2 Unlimited, 1993), Doop (Doop, 1994), Boom, boom, boom, boom (Vengaboys, 1999) en We're going to Ibiza (Vengaboys, 1999).

Volgens Van Slooten hopen veel Britten dat 'Heaven' volgende week niet meer op de eerste positie staat. Dan viert de Britse hitparade haar vijftigste verjaardag en wensen de Britse muziekliefhebbers dat een landgenoot op nummer 1 staat.