AMSTERDAM - Sandra Bullock heeft verlenging aangevraagd van een straatverbod dat is opgelegd aan een man die haar zou hebben gestalkt. Het verbod loopt op 5 juni af. De 37-jarige Thomas James Weldon moet sinds 2003 op minimaal 182 meter afstand van de actrice blijven en mag zeker drie jaar lang geen contact met haar opnemen.

Bullock heeft voor een rechtbank verklaard dat Weldon haar hinderlijk heeft gevolgd. Ook zou hij haar e-mails en faxen hebben gestuurd en berichten op haar antwoordapparaat en dat van haar familie hebben achtergelaten. Alle berichten duidden er volgens de actrice op dat hij een relatie met haar wilde.

Stoornis

Weldon, die zich vlak voor het straatverbod in 2003 vrijwillig liet opnemen in een psychiatrische kliniek, heeft toegegeven een psychiatrische stoornis te hebben, stelt de advocaat van de 41-jarige Bullock in een verklaring. "Hij lijdt aan paranoïde schizofrenie, waarvoor hij regelmatig heeft geweigerd medicijnen te nemen."

Volgens de advocaat is de psychiatrische kliniek van plan Weldon in september negentig dagen met verlof te laten gaan. Hij gelooft dat Weldon nog steeds gefixeerd is op Bullock. Een rechter in Los Angeles moet volgende week woensdag een besluit nemen over de verlenging van het straatverbod.

Bullock is onder meer bekend van rollen in de Miss Congeniality-films en de film Two Weeks Notice.