AMSTERDAM - Jim Bakkum heeft zijn eerste grote filmrol te pakken. De voormalige Idol speelt een van de hoofdrollen in Afblijven. De opnamen voor de verfilming van het gelijknamige boek van Carry Slee beginnen in juni. Andere belangrijke rollen zijn weggelegd voor Melody Klaver en Matthijs van de Sande Bakhuyzen.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Afblijven gaat over Melissa, een jong meisje dat graag een bekende danseres wil worden. Om haar onzekerheid te verbergen slikt ze pillen. Wanneer Melissa verslaafd dreigt te raken, schieten enkele vrienden haar te hulp. Afblijven is de eerste titel van Carry Slee die wordt verfilmd. De kinderboekenschrijfster werd voor het boek in 1999 onderscheiden door de Nederlandse Kinderjury.

Herkenbaarheid

De regie van Afblijven is in handen van Maria Peters, die eerder verantwoordelijk was voor onder meer Kruimeltje en Pietje Bell. Ze denkt dat de herkenbaarheid een van de sterkste punten is van de productie. "Het wordt een film die gaat over de wereld van nú", zegt Peters.

De nu 18-jarige Jim werd in 2003 bekend door zijn tweede plaats in het zangprogramma Idols. Vorig jaar won hij met zijn danspartner Julie Fryer de eerste editie van het programma 'Dancing with the stars'. Dit voorjaar speelde Jim een rol in de politieserie Boks. De tweede reeks van dit programma wordt dit najaar uitgezonden op Talpa.