AMSTERDAM - "Ik heb nergens spijt van. Temptation Island was een fijne ervaring", zegt Bianca Mommen. De Belgische was deze editie van het relatietest-programma zonder twijfel de meest opvallende deelnemer. In het begin jammerde ze alleen om haar vriendje maar halverwege sloeg haar houding compleet om en vree ze meerdere malen voor de camera met een andere jongen.

"Ik wist dat er camera's om me heen waren. Het was een bewuste keuze om met Stephan te vrijen. Ik kreeg gevoelens voor hem en mijn relatie met Bjorn kon me op dat moment niets meer schelen."

Temptation Island is hét succesprogramma van de Nederlandse zender Veronica en het Belgische VT4. Vier koppels verblijven apart van elkaar op een tropisch eiland.

Rebecca Loos

Op ieder eiland zijn ook verleiders - mooie, vrijgezelle mannen en vrouwen - die de test moeilijker moeten maken. Veronica zorgde dit jaar voor nog een extra verleiding door Rebecca Loos, de ex-maîtresse van David Beckham, los te laten op de mannen.

Gemiddeld keken er afgelopen week gemiddeld meer dan een half miljoen mensen naar. Maandag en woensdag zijn de laatste afleveringen en kan iedereen zien of Bjorn en Bianca, Andries en Liesbeth, Len en Lisette en Cheyenne en Kevin de relatietest hebben overleefd of niet. Bianca mag nog niet zeggen of ze nog met Bjorn is, dat moet de komende week blijken.

Masseuse

Naast haar opvallende gedrag, was Bianca daarvoor ook al in opspraak. De Belgische was 'vergeten' te melden dat ze in het dagelijks leven erotisch masseuse is. "Ik dacht dat het niet vanbelang was", zegt ze hier achteraf over.

"Temptation Island is een relatietest, dat heeft toch niets met mijn werk te maken?" Lange tijd heeft Bianca niet met de pers willen praten. "Ik wilde eerst zelf alles verwerken en het uitpraten met Bjorn."

De Belgische kijkt terug op Temptation Island "met een lach en een traan". "Ik geniet nu meer van het leven maar ik heb er spijt van dat ik Bjorn heb gekwetst."