HILVERSUM - Marco Borsato geeft in oktober zes extra concerten in het Gelredome in Arnhem. Die optredens zijn op vrijdag 20 oktober, zaterdag 21 oktober, zondag 22 oktober, woensdag 1 november, vrijdag 3 november en zaterdag 4 november.

Tot de extra optredens is besloten omdat de concerten op 25, 26, 28 en 29 oktober deze week zijn uitverkocht. Toen bleek dat de verkoop van de kaarten voor de eerste drie extra concerten zaterdag zo hard ging, werd in de middag besloten ook een vierde en later op de dag een vijfde en zesde concert te plannen. Dat heeft een woordvoerder van The Entertainment Group Music zaterdag laten weten.

Voorverkoop

Even na tien uur zaterdagochtend was de run op de kaarten zo groot dat de lijnen overbelast raakten en het hele netwerk rond half elf vast kwam te zitten. De toegangsbewijzen zijn te koop via callcenters, internet en ongeveer duizend vaste verkooppunten. Om 13.00 uur was de verkoop via de callcenters weer mogelijk.

Rond 14.00 uur kon dat weer via internet en om 15.00 uur trad het verkoopsysteem in de winkels wederom in werking. Volgens de woordvoerder van TEGM hebben alle fans, van wie sommigen al vanaf 's ochtends vroeg in de rij stonden, ondanks de storing uiteindelijk een kaartje weten te bemachtigen.

De kaarten van de eerste vier extra optredens waren zaterdag rond 17.00 uur uitverkocht. Op dat moment werd besloten nog twee concerten te plannen. De kaarten voor die laatste twee optredens zijn alleen nog via internet te koop. De woordvoerder van TEGM spreekt van een absoluut record. "Aan het begin van de verkoop gingen er binnen een minuut 16.000 kaarten over de toonbank. Ze zijn in een bizarre hoeveelheid en in een bizar tempo verkocht vandaag." In totaal zijn er ruim 325.000 kaarten op de markt gebracht.

De optredens in oktober zijn de eerste grote van de zanger sinds twee jaar. Hij treedt op met een uit veertig musici bestaand symfonieorkest. Borsato & Band treden onder de naam Symphonica in Rosso op. Rood staat centraal en de zanger roept zijn publiek op in het rood gekleed naar de concerten te komen.