Op Nu.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Privé, Weekend, Party en Story. Met daarin deze week dat Maxi moet bezuinigen, het verdriet van Wendy, de opbollende jurk van Katja, Sylvie Meis haar baby 'verkoopt' en royaltyverslaggever Peter van der Vorst zijn naam geen eer aan doet.

Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Duur dametje

Met Maxima heeft Nederland een mooi en elegant visitekaartje, schrijft Weekend. Maar daar hangt wel een prijskaartje aan. 'In hofkringen wordt gefluisterd dat Maxima jaarlijks zo'n 150.000 Euro aan kleding uitgeeft…'. Om dit mega-bedrag voor de doorsnee-vrouw begrijpelijker te maken, rekent het blad uit dat het PER WEEK om E 3000,- gaat. Volgens Weekend wordt er in Den Haag kritiek geleverd op het koopgedrag van de prinses. Er zijn mensen die het bedrag -ook al is het een schatting- véél te hoog vinden. Volgens hen zou de prinses best wat vaker dezelfde kleding kunnen dragen. Ook doen ze Maxi nog een tip aan de hand: koop eens wat vaker kleding van Nederlandse couturiers. Dat is niet alleen goede reclame voor de Hollandse modebusiness, maar scheelt ook nog eens geld. Kortom: aanhalen die koninklijke broekriem, ook al is die riem dan duur en van een topontwerper.

Arme Wendy

Wendy van Dijk is verdrietig. Haar vader -haar trouwste fan- is na een lang ziekbed overleden. Al maanden geleden zagen we beelden van Wendy die haar vader in de rolstoel voortduwde. De man had darmkanker en kon daar niet meer van genezen. In Privé en Party zien we foto's van de begrafenis, waar veel BN'ners acte de présence gaven. Zo waren Marco en Leontine Borsato aanwezig, visagist Mari van de Ven en styliste Dyanne Beekman. Ook ex-schoonzoon Xander de Buisonjé en huidige schoonzoon Chris Zegers kwamen Wendy's vader de laatste eer bewijzen. Wendy droeg een eenvoudig zwart jurkje, en op de foto zien we duidelijk haar behuilde ogen. Die verbergt ze niet achter een donkere zonnebril, zoals Leontine Borsato dat deze dag wél deed. Een beetje vreemd is het dat we in Weekend lezen dat de familie had gevraagd de begrafenis zonder aanwezigheid van de pers te laten plaatsvinden. Dit blad houdt zich keurig aan dat verzoek en ook in Story staan geen foto's van de uitvaart. Privé en Party verkozen dus duidelijk de sensatie boven de wens van de familie.

Positiejurk

'Katja Schuurman is zwanger!' juichen Party en Privé. Hoewel de presentatrice zelf nog niks heeft bevestigd, sprak haar buikje boekdelen. Katja presenteerde een Award-uitreiking en droeg daar een zwart met roze japon. Heel duidelijk is op de foto's haar opbollende buik te zien, ondanks de verhullende snit van de jurk. Katja zelf probeerde de aandacht nog op haar boezem te vestigen door grapjes over haar afzakkende strapless jurk te maken 'Ik ben bang dat ze er uit vallen', maar alle ogen waren lager gericht. Volgens Party is het dan ook klip en klaar: Katja en Thijs hebben plotseling besloten te trouwen omdat er gezinsuitbreiding op komst is. We houden de bladen (èn Katja's buik) de komende weken in de gaten!

Baby in de aanbieding

Is het voetbalechtpaar Sylvie Meis en Rafael van der Vaart nog niet rijk genoeg?, vraagt Party zich af. Want Sylvie en 'Raf' hebben de rechten van de eerste foto's van zichzelf en hun aanstaande baby in de verkoop gegooid. De bieder die het meeste overheeft voor deze vertederende plaatjes, krijgt de exclusieve rechten van het jonge gezinnetje. Zowel in Duitsland, waar de 'Bundesliga Beckhams' enorm populair zijn, als in Nederland zal er heel wat geld van eigenaar gaan veranderen. Het schijnt zelfs dat in beide landen de deals al rond zijn. In Nederland gaat het bewegende beeld (waarschijnlijk) naar tv-zender SBS6 en de foto's naar glamourblad Beau Monde. Voordat de baby überhaupt geboren is, is het spaarpotje van Van der Vaartje junior al weer lekker gevuld.

Oranje's rariteitenkabinet

Peter van der Vorst mag dan één van meest bekende royalty-verslaggevers zijn, hij doet zijn achternaam geen eer aan. Want persoonlijk heeft Van der Vorst het helemáál niet zo op met 'onze' Oranjes. In Party gaat hij het rijtje 'huichelaars en lelijkerds' even voor ons af. 'Ik heb aan vele Oranjes een hekel' verklapt hij ons 'Zo heb ik mij verwonderd over de populariteit van Bernhard. Hij was gewoon een man die zijn vrouw meerdere malen bedroog met heel jonge vrouwen. En prinses Margarita, dat is gewoon een vuile huichelaar!'. Nee, wat Peter betreft mogen ze het koningshuis wel gewoon afschaffen. 'Het is toch hartstikke gek dat bij de geboorte al vaststaat dat hij of zij later staatshoofd gaat worden? Eigenlijk zouden ze het moeten verbieden, want Beatrix, Willem Alexander en Amalia hebben eigenlijk geen leven.' Tot overmaat van ramp zitten er in de familie ook geen lekkere kerels, volgens Peter 'Willem Alexander is totaal mijn type niet, en dan heb ik het nog zacht uitgedrukt. Als ik er één moet noemen, kies ik voor Maurits. Die vind ik er nog wel leuk uitzien,' aldus de verslaggever. Tsja, als je die argumenten allemaal bij elkaar optelt, snappen we wel waarom van der Vorst die Oranjes maar een rariteitenkabinet vindt.