AMSTERDAM - De Britse prinsen William en Harry kijken graag naar Idols. Ook 'The X factor' en andere reality-programma's vallen in de smaak bij de zoons van kroonprins Charles en wijlen prinses Diana. Dat zeggen zij in een interview dat zaterdag wordt uitgezonden op de Britse zender ITV.

In het interview praten de prinsen en hun vader openhartig over hun voorkeur in populaire cultuur. Het is de eerste keer dat ze met zijn drieën in een interview te zien zijn.

Tijdens het gesprek moppert Charles op het kijkgedrag van zijn zoons en vertelt hij welke muziek hij goed vindt. "Weet je wie ik geweldig vind? Leonard Cohen, ken je die?" De joods-Canadese dichter en zanger is bekend van nummers als 'I'm your man' en 'Hallelujah'. "Zijn composities zijn fantastisch", vindt de kroonprins. "En zijn teksten, hij is een noemenswaardige man, en hij heeft zo'n relaxte knarsende stem, echt geweldig."

Choquerend

De 23-jarige William maakt grapjes over de muzieksmaak van zijn twee jaar jongere broer, die hij 'redelijk choquerend' noemt, maar niet met voorbeelden wil toelichten. Ook vertellen de prinsen dat thuis regelmatig om de afstandsbediening wordt gevochten.

Het interview vindt plaats in het kader van het jubileum van The Prince's Trust, een liefdadigheidsinstelling die Charles dertig jaar geleden oprichtte. Ter gelegenheid daarvan vindt zaterdag ook een concert plaats in de Tower of London, waar onder anderen Ozzy Osbourne, Annie Lennox en Lionel Richie optreden.