AMSTERDAM - Boy George moet vijf dagen aan de slag in een Amerikaans ziekenhuis voor hiv-patiënten. De Britse zanger kreeg de taakstraf opgelegd, omdat agenten in oktober cocaïne vonden in zijn appartement in New York. Dat meldt de Engelse krant The Sun.

De 44-jarige zanger, die in de jaren tachtig bekend werd met de band Culture Club, koos zelf voor het werk in de hiv-klinkiek. "Ik kon een keuze maken uit een aantal taakstraffen", verklaarde Boy George donderdag in het radioprogramma van Terry Wogan op BBC's Radio 2. "Het werk in een ziekenhuis leek me de beste optie."

Boy George kreeg op 7 oktober bezoek van de politie in zijn appartement in Manhattan, nadat hij het Amerikaanse alarmnummer 911 had gebeld. De zanger dacht dat iemand in zijn woning aan het inbreken was. Agenten troffen in de woning geen inbreker aan, maar wel cocaïne.

Een Amerikaanse rechtbank besloot in maart dat de zanger niet de gevangenis in hoeft. Wel kreeg hij een taakstraf en moest hij zijn drugsverslaving onder controle krijgen in een afkickkliniek. Ook moest hij een boete van 840 euro betalen.