AMSTERDAM - Rapper Ali B heeft de voetbalhit 'Wij houden van Oranje' van André Hazes in een nieuw jasje gestoken. Diens weduwe Rachel Hazes heeft hiervoor toestemming gegeven. Dat maakt platenlabel EMI donderdag bekend. Het initiatief voor het opnieuw uitbrengen van het lied komt van Radio 538-dj's Ruud de Wild en Edwin Evers.

De Wild en Evers kwamen op het idee tijdens een potje tafelvoetbal. "We zijn erg blij dat Rachel het ook wel zag zitten en Ali B deze voetbalklassieker gaat zingen." Johan Cruijff overhandigt donderdag het eerste exemplaar van de single aan Ali B, De Wild en Evers in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

'Wij houden van Oranje' is een van de meest succesvolle Nederlandse voetbalnummers die ooit is gemaakt. De single steeg na de Europese titel van het Nederlandse elftal in 1988 in Duitsland naar de derde plaats in de Top 40.

Succes

Met het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland voor de deur probeert een groot aantal muzikanten het succes van de Amsterdamse volkszanger uit 1988 te evenaren. Onder anderen Willeke Alberti, Thomas Berge en het team van de televisieparodie Café de Wereld hebben zich al aan een Oranjeplaat gewaagd.

De single van Ali B, waarop het refrein nog altijd door Hazes zelf wordt gezongen, is vanaf maandag te downloaden en ligt vanaf 2 juni in de winkels.