AMSTERDAM - Tom Hanks geeft toe dat hij zijn eerste vrouw heeft bedrogen. In de juni-editie van het Amerikaanse blad Esquire zegt hij tijdens het huwelijk met Samantha Lewes te zijn vreemdgegaan met zijn huidige vrouw, actrice Rita Wilson. Dit werd eerder al aangenomen in de media.

Hanks' openheid is uitzonderlijk. De 49-jarige acteur laat zich zelden uit over zijn privéleven.

De tweevoudig Oscarwinnaar stapte in 1978 met Lewes in het huwelijksbootje. Tijdens de opnamen voor de film Volunteers in 1985 leerde hij Wilson kennen. "Rita en ik keken elkaar aan en pats-boem, dat was dat", vertelt Hanks. "Ik vroeg of zij ook dacht dat dit het was. We konden het allebei niet ontkennen."

Hanks betreurt dat de vonk is overgeslagen terwijl hij getrouwd was. "Er viel weinig te lachen." Hanks en Wilson trouwden in 1988 en hebben twee kinderen, Chester (15) en Truman (10). Met Lewis heeft hij ook twee kinderen. Een van hen is King Kong-acteur Colin Hanks.

Da Vinci Code

The Da Vinci Code, met Tom Hanks in de hoofdrol, gaat donderdag in Nederland in première. De eerste recensies zijn niet positief. De film zou de spanning van het boek missen.