LONDEN - Paul McCartney zou weleens ruim 300 miljoen euro armer kunnen worden door zijn scheiding van Heather Mills, aldus de Britse krant The Times donderdag. De ex-Beatle en het voormalige model maakten woensdag bekend dat zij na vier jaar huwelijk uit elkaar gaan.

Mills kan aanspraak maken op een kwart van McCartneys vermogen, dat wordt geschat op bijna 1,3 miljard euro.

Sir Paul (63) en Mills (37) stapten in juni 2002 in het huwelijksbootje. Het ex-model verklaarde later dat zij onder huwelijkse voorwaarden wilde trouwen, maar de muzikant niet omdat hij dat "niet romantisch" vond.

Dat de artiest zijn vermogen al voor het grootste deel opbouwde voordat hij Mills ontmoette en relatief kort met haar getrouwd was, zou nog wel in zijn voordeel kunnen werken. Dat beweerde advocaat Alan Kaufman woensdag tegenover de Britse nieuwszender BBC.

Begaafdheid

Volgens de advocaat is er ook een kans dat de gebruikelijke 50/50-verdeling niet opgaat in deze scheidingszaak vanwege de 'begaafdheid' van McCartney. Er zijn volgens hem gevallen bekend waarin de rechter minder dan de helft toekende aan de ene partij, omdat de andere partij vermogen heeft opgebouwd met zijn of haar unieke, creatieve gave.

McCartney verdedigde zijn aanstaande ex woensdagavond nog tegen de "gemene geruchten" die de ronde doen. Mills is in diverse media afgeschilderd als een op geld beluste vrouw, die de zanger verleidde terwijl hij de dood van zijn eerste vrouw Linda nog moest verwerken.

Helpen

"Er wordt gezegd dat ze met mij is getrouwd voor mijn geld, maar daar is niets van waar", aldus McCartney over de vrouw die hij in 1999 ontmoette. "Zij is een vrijgevig persoon die het grootste deel van haar tijd besteedt aan het helpen van anderen."

Sexy

Mills zei zelf over de beschuldigingen: "Ze zeggen eigenlijk dat hij niet getalenteerd is, niet sexy, niet aantrekkelijk... Hij zou eigenlijk niets hebben behalve geld op de bank."

Een jaar geleden werd gesuggereerd dat Mills ruzie had met de drie kinderen uit het eerste huwelijk van haar man. Ook toen sprak McCartney de geruchten tegen. Het paar heeft samen een dochter van 2,5 jaar, Beatrice. Het tweetal liet woensdag weten het steeds moeilijker te vinden hun relatie goed te houden door de constante bemoeienis met hun privélevens.