LONDEN - De Britse politie heeft zaterdag negen verdachten aangehouden die van plan zouden zijn geweest de vrouw van de Britse topvoetballer David Beckham, Victoria, te ontvoeren. Dit heeft een woordvoerder van Scotland Yard tegenover de BBC bevestigd. De speciale politie-eenheid voor georganiseerde criminaliteit hield zaterdagochtend tijdens twee acties vier mannen en een vrouw aan. Volgens de bronnen van de BBC zijn ze afkomstig uit Roemenië en Albanië. De acties vonden plaats in de Londense wijk Docklands en in het graafschap Surrey. Later werden er nog eens vier verdachten aangehouden.

De politie kwam in actie nadat zij was getipt door de boulevardkrant News of the World. Hoofdredacteur Stuart Kuttner van de krant vertelde op Sky News dat undercover-verslaggevers van het blad waren geïnfiltreerd in een bende die een kunstroof aan het voorbereiden was. Zij ontdekten dat er ook plannen werden gesmeed om Victoria Beckham, en indien mogelijk ook haar twee kinderen, te ontvoeren.

"Onze verslaggevers ontdekten dat zij een belangrijke rol speelden in de bende, waarvan de meeste leden gewapend waren. Een van de journalisten had de opdracht gekregen de vluchtauto van de ontvoerders te besturen." De ontvoerders in spe wilden volgens de krant een losgeld van 5 miljoen pond (ruim 7,8 miljoen euro) eisen. De arrestanten zitten op verschillende Londense politiebureaus in de cel. Behalve van het beramen van een ontvoering worden zij ook verdacht van diefstal.

De 28-jarige Victoria Beckham, vroeger een van de Spice Girls, is een van de bekendste Britse showbizzpersoonlijkheden. Haar echtgenoot David Beckman is een van de sterspelers van Manchester United en het Engelse nationale elftal. De Beckhams kregen in september hun tweede kind, Romeo. Ze hadden al een zoontje, Brooklyn, van drie jaar oud.

Angst

De zangeres, die na haar tijd bij de Spice Girls een niet zo goed lopende solocarrière is begonnen, heeft herhaaldelijk in het openbaar uiting gegeven aan haar angst voor een ontvoering. Zij was bang dat haar zoontje Brooklyn daar het slachtoffer van zou worden. In januari 2000 ontdekte de politie een complot om Victoria Beckham en haar zoontje te ontvoeren.

Een woordvoerder van Manchester United vertelde zaterdagavond aan de BBC dat Victoria Beckham zaterdagmiddag van de ontvoeringsplannen op de hoogte was gesteld. Dat gebeurde vlak voor het begin van de wedstrijd van de club van haar man tegen Southampton, die zij bijwoonde. Pas na afloop van de wedstrijd lichtte zij David Beckham in.